Annons
Nyheter

Hästar påkörda i julaftonstrafiken

Två personbilar körde på lika många hästar på E22 mellan Fjälkinge och Bäckaskog på julaftonskvällen. En av hästarna dog i samband med olyckan, den andra fick avlivas.
Fjälkinge • Publicerad 24 december 2017 • Uppdaterad 25 december 2017

Klockan 22.53 kom larm om en kollision mellan personbilar och två hästar på E22, vid korsningen mot Bäckaskog.

Totalt ska tre hästar ska ha rymt från en hage i närheten. Två av dem sprang ut i julaftonstrafiken och blev påkörda. Den tredje var sent under natten försvunnen.

Annons

Enligt räddningstjänsten ska personerna i bilarna ha klarat sig utan allvarliga skador. Båda bilarna fick bärgas från platsen.

– Den ena hästen tror jag inte klarade sig tyvärr, den andra ska ha brutit ett ben. Vi håller på att avveckla oss från platsen men vi har polis och en veterinär kvar, berättade Dan Svensson, vakthavande brandingenjör hos räddningstjänsten i Kristianstad.

Enligt uppgift ska hästen som bröt benet ha avlivats.

Under är räddningsarbetet var vägen tillfälligt avstängd och trafiken leddes om, men vid 00.30-tiden meddelade Trafikverket att det åter rådde full framkomlighet på sträckan.

Polisen uppger att det inte finns några misstankar om brott.

Linnea HopfSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons