Annons
Nyheter

Slarv kan ligga bakom villabranden

En 1,5-plansvilla i Sösdala är utbränd efter kraftig brand natten till fredag. Polisen utesluter inte att branden kan ha orsakats av slarv.
Publicerad 7 juli 2017
Foto: Bengt-Inge Schölin
Foto: Bengt-Inge Schölin
Håkan Andersson, deltidsbrandman räddningstjänsten Sösdala.
Håkan Andersson, deltidsbrandman räddningstjänsten Sösdala.Foto: Bengt-Inge Schölin

– Det finns uppgifter om att de som befann sig i huset har hanterat eld under kvällen, säger Mikael Persson, inre befäl Kristianstad.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Parkgatan klockan 03.32. Räddningstjänst från Sösdala var på plats och fick även hjälp av räddningstjänsten i Hässleholm.

Annons

Branden tros ha startat på en altan, spridit sig till huset via ett tillbygge och sedan vidare upp på vinden.

Trots att larmet kom snabbt och att ett femtontal brandmän jobbade för att släcka branden, gick huset inte att rädda.

– Elden tog sig explosionsartat. Huset är totalskadat, helt urblåst. I förlängningen kommer det inte kunna stå kvar, säger Lars Wannong, insatsledare i Hässleholm.

Boende låg och sov i huset när det började brinna. Villans ägare slog själv larm, liksom en granne.

– Grannens pojke tältade på tomten, vaknade och var den som slog larm, berättar Håkan Andersson, deltidsbrandman räddningstjänsten Sösdala.

Vid klockan sju på fredagsmorgonen var branden helt släckt och alla utom ett räddningsfordon hade lämnat platsen. Ingen person skadades i branden.

Brandorsaken är inte fastställd och tekniker inväntar att huset ska svalna och farliga gaser försvinna innan platsen kan undersökas. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

<iframe src='//d2kbx0k737s7h9.cloudfront.net/v2/index.html?id=79df83' width='100%' height='420' scrolling='no' frameborder='0'></iframe>

Per-Johan Thörn
Bengt-Inge Schölin
Josefine Gustafsson
Josefine Sidhu
Annons
Annons
Annons
Annons