Annons

Slutgiltigt besked: KDFF:s cupmatch ställs in

Klockan 14.00 på lördagen var det meningen att Kristianstads DFF skulle möta division 1-laget Västerås i den andra omgången av Svenska Cupens gruppspel.
Men sjukdomsbilden hos bortalaget har medfört att matchen inte kommer att spelas.
– Västerås har flera spelare i laget med feber och förkylningssymtom, säger Johan Andersson, sportchef i KDFF.
Fotboll • Publicerad 13 mars 2020

Under fredagsförmiddagen kom de första uppgifterna att matchen i Svenska Cupens grupp 1 inte skulle spelas.

– I och med att förbundet säger till oss att vi ska ställa in oss på att det inte blir någon match så känns det ganska sannolikt att matchen ställs in eller skjuts upp, sa Johan Andersson, sportchef i KDFF, till Bladetsporten under fredagsförmiddagen.

Annons

Svenska fotbollförbundet håller ett möte klockan 15.00 men Västerås BK 30 skriver på sin webbsajt att det inte blir någon match:

”Damlaget kommer inte att spela helgens match i Svenska Cupen borta mot Kristianstads DFF . Bakgrunden är att flera spelare fått symptom på förkylning och under rådande läge ser vi det som oansvarigt att åka långväga med mycket busstid till en annan del av landet. Detta är ett extremt tråkigt beslut att ta, men med tanke på rådande omständigheter så vill vi inte äventyra våra spelares samt kanske andra spelares eller personers hälsa på något vis”.

Och då kommer nästa fråga i problematiken.

– Kommer matchen att spelas vid ett senare tillfälle? Det vet vi inte, men jag hoppas att vi får besked på det så fort som möjligt, säger Johan Andersson.

Vad gjorde du med fredagsförmiddagens information från förbundet?

– Jag meddelade ”Beta” (KDFF:s huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir), styrelsen och planägarna hur det låg till. Jag tycker att det är viktigt att informationen kommer fram så fort som möjligt till de personer det berör.

Förutom KDFF och Västerås ingår även Rosengård och Halmia i Svenska Cupens grupp 1. KDFF vann mot Halmia med 6–0 i den första omgången och har en förmodad gruppfinal mot Rosengård inplanerad den 21 mars. Om den ska spelas så kommer den att spelas på Malmö IP.

Johan Andersson har också fått reda på att förbundsmötet, som skulle hållas den 21 mars, är uppskjutet till september och det tolkar Andersson som att även allsvenskan (både på dam- och herrsidan) kommer att skjutas upp.

– Jag kan inte tänka mig att det kommer att spelas allsvensk fotboll den 4-5 april. Jag hoppas att man skjuter på premiären och att man både förlänger och förtätar spelschemat, säger Johan Andersson och räknar sedan upp flera fördelar med det.

– Där finns så klart en ekonomisk aspekt i det hela, det blir en onödig uppförsbacke för många klubbar med bortfall i biljettintäkter och utebliven försäljning i samband med matcher.

– Sen måste man ju också erkänna att det inte är någon jätteupplevelse att titta på fotboll med tomma läktare, det har vi ju sett i veckan med publikstopp i både Champions League och Europa League.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons