Storpublik i utdömda ”Hangaren”: ”Visar att ishallen ska vara kvar”

1 323 åskådare trängdes runt isytan när Osby IK föll efter straffar.
– Tufft, men vi visar alla som är här att ishallen ska vara kvar, berättar Robin Andreasson i Osby IK.
Intresset var stort för att visa sitt stöd för den utdömda ishallen i Osby.Foto: Mikael Persson

Kvällen var kommen när Osbyborna skulle visa sitt stöd och kärlek till den omtalade, enligt kommunen utdömda, ishallen ”Hangaren”.

Och vilket stöd den gamla trotjänaren fick.

1323 personer trängdes kring isytan som i gamla fornstora dagar och gav säkerligen en tankeställare till de beslutsfattare som inte längre ser ner någon framtid för anläggningen.

– Det är helt fantastiskt även om vi har jobbat oerhört hårt under en längre period, egentligen ända sedan beskedet kom, säger klubbens ordförande Mats Axelsson.

Osby jublar efter Kasper Forsells 1–0-mål.
Osby jublar efter Kasper Forsells 1–0-mål.Foto: Mikael Persson
Trelleborg reducerade snabbt bakom Jonathan Classon i Osbymålet.
Trelleborg reducerade snabbt bakom Jonathan Classon i Osbymålet.Foto: Mikael Persson

På planen var det intensivt och jämnt spel från början där båda lagen fick feta möjligheter att ta ledningen.

Hemmalaget var mest beslutsamma och kunde ta ledningen efter en fin kontring signerad sin målfarliga förstakedja. Samma formation höll sig åter framme vid 2–0 då Colin Holmström snärtade in pucken från slottet.

Trelleborgs svarade med sitt vassaste vapen, skyttekungen Tobias Dyk. Han målade dubbla gånger och matchen var tillbaka på ruta ett.

Det rödklädda hemmalaget tog åter ledningen då Daniel Petersson hade en egen liten show i anfallszon men Trelleborg höll sig kvar i matchen genom ny kvittering denna gång från tidigare OIK-spelaren Isak Erlandsson.

Således helt öppet inför avslutningen där det åter fanns chanser för de bägge kombattanterna att skaffa sig de där tre så viktiga poängen i sin säck.

När spelet inte kunde skilja lagen fick straffar avgöra och där var pågarna från Söderslätt som var mest på alerten och tog hem slaget.

Två jämna lag gav en underhållande match och ett klart bevis på att Osby ishall har en ljus framtid. Det kunde nog de flesta på läktaren skriva under på.

– Den här matchen hade blivit mycket tuffare om vi inte haft det fina stödet vi hade. Publiken hejade i alla lägen, det visar vad ishallen betyder för Osby och för hela bygden. Nu är det ny träning imorgon och derby på lördag, då ska vi bara vinna, säger Robin Andreasson i Osby IK.

”Det är helt fantastiskt även om vi har jobbat oerhört hårt under en längre period.”
Mats Axelsson.
Hockeytrean södra

Osby IK–Trelleborgs IF 3–4 (2–1, 1–2, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (11.26) Kasper Forsell (Daniel Petersson, Colin Holmström), 2–0 (13.46) Colin Holmström (Daniel Petersson, Kasper Forsell), 2–1 (15.03) Tobias Dyk (Axel Björklund, Martin Svensson).

Andra perioden: 2–2 (10.13) Tobias Dyk (Philip Persson, Axel Björklund), 3–2 (11.28) Daniel Petersson, 3–3 (16.24) Isak Erlandsson (Oscar Johansson, Douglas Bodensjö).

Straffar: 3–4 Oscar Johansson.

Publik: 1 323.