Annons

Kaféet slog upp portarna: ”Ett lite lyxigare ställe”

Conditori Duvander har åter tre kaféer öppna. På torsdagen öppnade den nya verksamheten upp. ”Här känns det som att det blir lite, lite exklusivare”, säger ägaren Jens Duvander.
Kristianstad • Publicerad 22 oktober 2020
Jens Duvander var jublande glad när kaféet öppnade.Foto: Lasse Ottosson

Efter blott tre veckors renovering öppnade Conditori Duvander under torsdagen upp sitt nya kafé i Åhléns.

– Det är klart att det har varit jäkligt stressigt, säger ägaren Jens Duvander.

Annons

Det klassiska fiket på Hesslegatan och det industriella i Åhus kompletteras nu av ett tredje kafé.

– Här känns det som att det blir lite, lite exklusivare. Ett lite lyxigare ställe, säger Jens Duvander.

Han hade under en längre tid funderat på att lämna Galleria Boulevard och när Åhléns kom med en förfrågan gjorde de slag i saken.

– Om man får vara lite kaxig kan jag tycka att Conditori Duvanders logga och företag passar bättre med ett gammalt gediget, stiligt varuhus.

”Det har väl varit lite tajt men efter att ha vänt på alla stenar så gick det.”
Jens Duvander.

Även om optimismen såklart flödar under nyöppningen är Jens Duvander medveten om att det finns utmaningar, i synnerhet parkeringsbristen.

– Det är klart att det blir en utmaning för oss, att få den här över-disk-försäljningen som vi har lite mindre av på Hessle och ville ha lite mer av där (Galleria Boulevards, red. anm.).

Då flytten egentligen enbart innebar att flytta in på en tom yta i varuhuset har det inte medfört några större renoveringar. Slutkostnaden för investeringen har landat på ”några hundra”.

– Det ekonomiska är ju alltid en aspekt, annars kan man ju öppna överallt. Det har väl varit lite tajt men efter att ha vänt på alla stenar så gick det.

Han utvecklar:

Annons

– Det är klart att man tänker mer än en gång innan man ska öppna. Hade man varit fulladdad på kontot hade man inte tvekat, utan då kör man, för det är jävligt roligt.

Här saknas innehåll

Drömmen var att kunna öppna en verksamhet enbart inriktad på praliner och bubbel, för att ge en storstadskänsla.

När det inte var möjligt att genomföra fick det istället bli ett exklusivare fik, vilket tycks falla Kristianstadsborna i smaken.

– Jag visste inte det men jag jobbar här i närheten och såg att de håller på med det här konceptet, vilket jag tycker var väldigt trevligt och nära. Så det ska bli fler köp, säger Muntadher Dakhil, som blev det nya kaféets första kund.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons