Annons

Klart för nya villatomter i Åhus

Det är klart för utbyggnad av ytterligare en del av bostadsområdet längs Nya Täppetleden och Libbstickevägen.
Åhus • Publicerad 9 maj 2019
Det blir ett 30-tal nya villatomter när ytterligare ett bostadsområde byggs ut längs Täppetleden.
Det blir ett 30-tal nya villatomter när ytterligare ett bostadsområde byggs ut längs Täppetleden.Foto: Victor Lindstammer

Det handlar om mittkvarteret mellan Libbstickevägen och Tätörtsvägen/Älgörtsvägen. Det är etapp tre som nu kan påbörjas. Kommunstyrelsen har sagt ja till utbyggnad av gator i området, därefter kommer det att släppas både villatomter och markanvisning. Det här görs efter att kommunen sett ett stort intresse för området. I området intill har K-fastigheter och BoKlok byggt och vid Libbstickevägen har nyligen ett antal villatomter släppts liksom mark till Mariastaden.

Det blir totalt 28 villatomter och drygt 41 000 kvadratmeter avsätts för tätare bebyggelse som radhus, kedjehus och marklägenheter. Priset blir 950 000 kronor för en villatomt på 900 kvadratmeter.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons