Annons

”Vi får bara brev en dag den här veckan” – kräver skärpning av Postnord

God morgon! Kommunala skandaler, sena majblommor och en minst lika sen Postnord är något av det som upprör våra läsare. Åtminstone att döma av samtalen till jourhavande.
Kristianstad • Publicerad 11 maj 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Postnord får mycket kritik för sin varannandags-utdelning. Som i vissa fall bara blir utdelning en gång i veckan.
Postnord får mycket kritik för sin varannandags-utdelning. Som i vissa fall bara blir utdelning en gång i veckan.Foto: Jessica Gow/TT

Fru Larsson på Östermalm väntar viktiga brev, däribland från sin läkare som skulle skickat ett besked i förra veckan.

– I går väntade jag på det och en tidning. Men Postnord verkar ha hoppat över hela Östermalm, jag såg inte en enda av deras bilar här på hela dagen. Fastän det var måndag och vi skulle ha post den dagen. Jag undrar hur de bara kan hoppa över en hel stadsdel, säger hon.

Annons

En man som också väntar på brev har oturen att ha postutdelningen tisdag och torsdag den här veckan.

– Det innebär att vi bara får post en enda dag den här veckan, eftersom torsdagen är ”röd”. Det är inte klokt, att vi bara får post en dag på en hel vecka. Postnord borde skärpa sig och se över sitt system, säger han.

En annan uppringare ger sig in i debatten om majblommor, som hittills förts på insändarsidan.

– Jag sålde själv sådana som liten, då ville alla ha dem till första maj. Det är likadant nu. Men nu är det elfte maj och vi har inte sett skymten av några majblommor trots att vi beställt och betalat. Jag kan reta ihjäl mig på det, man vill inte ha majblomman i slutet av månaden, säger Ann-Christine.

Här saknas innehåll

Christer har mejlat in om ”ytterligare en skandal inom kommunen”, nämligen Kristianstadsbladets avslöjande om att en chef har anställt sina egna söner och attesterat deras löner.

– Detta har enligt uppgift hållit på sedan 2011 och ingen har reagerat. Inte nog med det, hon har också beställt varor från ett företag där hennes bror har en framträdande roll. Det verkar inte finnas någon delegeringsordning i befintlig chefshierarki. Bara för att man arbetar inom en kommun kan man inte agera efter eget tycke. Känns som om det saknas kompetens inom arbetsområdet. På den privata marknaden hade nämnda övertramp renderat i uppsägning eller en allvarlig varning. Ett annat alternativ kan vara man får säga upp sig själv om det känns bättre, uppger Christer. Som samtidigt tackar Kb:s reportrar som ser till att kommuninvånarna får vetskap om fadäser inom kommunen.

Siv påtalar att det inte bara är inom kommunen som chefer anställer släktingar:

– Inom en Attendo-verksamhet har två chefer anställt tio nära släktingar. Det är barn, svärdöttrar och brorsbarn. Ledningen har även dragit ner på personal, fastän de fått 133 miljoner kronor av skattepengarna för att klara ekonomin, säger hon och är inte nöjd med hur verksamheten skötts där.

”På den privata marknaden hade nämnda övertramp renderat i uppsägning eller en allvarlig varning.”
Christer, om chefen som anställde sina barn.
Clifford JohansenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons