Bidragen till glutenintoleranta har ej höjts
Jag har glutenintolerans och får alltså ej äta produkter som innehåller råg, havre, vete, korn.
Då jag för cirka tio år sedan fick detta konstaterat fick jag ett bidrag från landstinget till kost, 525 kr per kvartal. Det som förvånar mig är att detta bidrag ej höjts med en enda krona sedan dess.
Glutenfria produkter är mycket dyra. Frukostbröd = fem tunna bullar kostar 30.50 (Maxi) Grovmix, glutenfritt mjöl 500 g 15.90 (Maxi)
Bröd, mjöl, makaroner, spaghetti, skorpmjöl är så mycket dyrare än motsvarande produkter som innehåller gluten.
Vi som är glutenintoleranta måste hålla oss till glutenfritt. Under dessa tio år har ju de produkterna blivit betydligt dyrare än de var då.
Finns det ingen som håller i detta som kan svara på varför bidraget ej höjts.
Det är ju en sjukdom som vi ej kan påverka på annat sätt än att äta, ja just det – glutenfritt!
Monika H