Annons

Åklagaren vill att alla fyra får fängelse – för amfetamin i paket

När rättegången avslutades yrkade åklagaren på att de fyra åtalade unga männen skulle dömas till fängelse för grova narkotikabrott: 2,5 år respektive fem år för smuggling och 4,5 år för den som tog emot paketet.
Hässleholm • Publicerad 31 mars 2022
De två unga männen i bakgrunden är 18-åringen och 22-åringen i matbutiken där de strax därpå blir gripna. Bild från butikens övervakningskamera, hämtad ur Tullverkets förundersökningsprotokoll.Foto: Tullverket

Under torsdagen avslutades rättegången mot de tre unga män, 18, 22 och 23 år gamla, som åtalats för grov narkotikasmuggling och den 25-åring som åtalats för försök till grovt narkotikabrott.

När det var dags för slutplädering yrkade åklagare Emelie Eriksson Kuitu på att alla fyra skulle fällas och dömas till fängelse.

Annons

För 23-åringen från Kristianstad, som åklagaren menar är den som ligger bakom beställningen av de tre kilo amfetamin som beställdes per post från Tyskland, yrkar hon på fem års fängelse. Samma påföljd anser hon att den 22-årige hässleholmaren ska dömas till.

Förpackningarna innehöll drygt tre kilo amfetamin, men innan paketet skickades vidare bytte Tullverket ut narkotikan mot mjöl. Bild ur Tullverkets förundersökning.Foto: Tullverket

För den 18-årige hässleholmare som var den som hämtade ut paketet, mot löfte om att få tusen kronor för besväret, yrkade hon på 2,5 års fängelse. Slutligen yrkade hon på 4,5 års fängelse för den 25-åring från Broby som tog emot paketet från 18-åringen, på en parkeringsplats i närheten av utlämningsstället.

Alla fyra åtalade nekar till brott. Dom väntas den 11 april och tills dess ska kvartetten vara fortsatt häktad.

Här saknas innehåll

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons