Annons

Två veckor efter tragedin i Tormestorp – polisen inväntar svar från rättsmedicin

Två veckor efter tragedin i Tormestorp där två barn och en mamma dog, inväntar polisen den rättsmedicinska undersökningen. Och polisen är fortsatt förtegen om ärendet som utreds som misstänkt mord.
Hässleholm • Publicerad 21 juli 2021
Foto: Lasse Ottosson

Den 7 juli dog två barn och en mamma på tågspåret i Tormestorp. Polisen startade då en förundersökning om mord, där mamman är misstänkt och barnen målsägande.

Två veckor senare inväntar polisen svar på den rättsmedicinska undersökningen, något som kan dröja, säger kommunikatör Thomas Johansson. Annars är ärendet relativt stillastående, utöver de rutinmässiga insatser man gjort under utredningens gång. Polisen har tidigare gått ut med att man inte letar efter någon mer misstänkt.

Annons

– Det man kan säga är att vi väntar på svar på den rättsmedicinska undersökningen som inte är färdig, säger Thomas Johansson.

I och med svaret från den rättsmedicinska undersökningen kan polisen definitivt få bekräftat identiteten på de som dött.

Thomas Johansson säger att polisen kommer vara väldigt försiktig när det gäller att gå ut med information om ärendet.

– Det här är en väldigt tragisk utredning. Vi vill inte gå in i några detaljer. Vi söker inte efter någon misstänkt gärningsman. Utredningen ska genomföras och sen när vi fått de svar som vi behöver, får man ta ställning om utredningen ska fortsätta eller avslutas.

– Vi kommer inte gå ut offensivt med någonting här.

Många poliser involverades i arbetet i Tormestorp. Från dag ett har polisen satt in resurser för att ge stöd till de poliser som berörts, ett upparbetat system som man använder i sådana situationer.

– Det är väldigt tufft ärende. Poliser hamnar ju ofta i oerhört tuffa situationer. Det här är en sådan, säger Thomas Johansson.

Carolina SvalbackeSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons