Annons

Turbulens på tekniska förvaltningen – detta har hänt

Under två veckors tid har Kristianstadsbladet rapporterat om stora problem med arbetsmiljön, facklig kritik och personalflykt från tekniska förvaltningen. Detta har hänt:
Kristianstad • Publicerad 12 december 2019

28 november: Kristianstadsbladet avslöjar att avdelningschefen Ulf Andersson anställt flera tidigare kollegor och även sin systerdotters man, Jonas Flyckt. Jonas Flyckt är sedan 1 april i år enhetschef på specialistenheten med omkring 20 anställda. Sedan dess har över hälften av de anställda sagt upp sig där.

29 november: En av de som sagt upp sig är p-vakten Kenth Friberg, som i en artikel anklagade Jonas Flyckt för mobbning, utfrysning och kränkande särbehandling.

Annons

30 november: Personal på tekniska förvaltningen misstänker att chefer pressar anställda att säga upp sig för att på så vis bli friare att forma organisationen som de vill. Kommunen inleder en utredning om Ulf Andersson var jävig när han anställde Jonas Flyckt.

3 december: Trots att de ledande politikerna i tekniska nämnden under en längre tid känt till problemen på tekniska förvaltningen så har inga avgörande åtgärder vidtagits. Men nu lovas bättring.

Avdelningschefen Ulf Andersson meddelade i förra veckan att han slutar på Kristianstads kommun.Foto: Tommy Svensson

5 december: Ulf Andersson meddelar att lämnar Kristianstads kommun för ett nytt jobb i Vellinge. Han bedöms ha varit jävig när han anställde sin systerdotters man och föreslås få en skriftlig varning. Trots beskedet är Ulf Andersson med när Bengt Olsson träffar personalen på specialistavdelningen samma dag.

11 december: Kristianstadsbladet avslöjar att Bengt Olsson på mötet med personalen veckan innan förklarat att tekniska nämnden sagt att ”de skiter fullständigt i om det är släktskap mellan avdelningschef och enhetschef”. Bengt Olsson förnekar.

11 december klockan 20.00: Tekniske chefen Bengt Olsson talade inte sanning när han kommenterade vad han själv sagt vid personalmötet veckan innan. Det framgår av en ljudinspelning av mötet som en av de närvarande gjorde i smyg.

12 december: Kristianstads kommun meddelar att tekniske chef Bengt Olsson lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Här hittar du alla artiklar om turbulensen på tekniska förvaltningen.

Matti StenrosenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons