Annons

Corona: KIK tvingas ställa in mötet med Karlskoga

Kristianstads IK:s match mot BIK Karlskoga ställs in.
Anledning: Flera spelare i KIK har testat positivt för covid-19.
– Vi har totalt fem fall och då ska man ställa in enligt reglementet, säger klubbchefen Johan Lindbom.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 13 november 2020
Sent på fredagskvällen fick klubbchefen Johan Lindbom beskedet att han inte ville ha: flera spelare har testat positivt för covid-19 och matchen mot Karlskoga ställs därför in.Foto: Mikael Fritzon/TT

Under torsdagen fick KIK-ledningen beskedet att tränaren Mikael Gath och forwarden Oscar Öhman hade testats positivt för covid-19.

– För att vara på den säkra sidan testade vi därför samtliga spelare för att vara på den säkra sidan, säger Johan Lindbom.

Annons

När laget tränade under fredagsförmiddagen var det endast Mikael Gath och Oscar Öhman som saknades. Alla övriga var på is.

– Ingen visade några som helst symptom eller sjukdomstendenser, men det visar bara hur läskigt det här viruset är, säger Johan Lindbom.

När svaren på testen, som gjordes i torsdags, nådde KIK-ledningen sent på fredagskvällen visade det sig nämligen att ytterligare tre spelare var smittade av covid-19.

Och då måste matchen mot BIK Karlskoga ställas in.

– Det är förstås jättetråkigt, men inget som vi kan göra åt saken. Hockeyförbundet är tydliga med att är fem spelare smittade så ska matchen ställas in.

BIK Karlskoga är redan på plats i Kristianstad men får nu vända hem till Värmland igen utan match.

– Som sagt...jättetråkigt, men så är det, säger Johan Lindbom.

Vad händer nu?

– Våra smittade spelare kommer att sättas i karantän under sju dagar och sen får vi ta det därifrån.

Ni skulle åka på Norrlandsturné i nästa vecka, Björklöven på onsdag och Timrå på fredag. Vad händer nu med dessa matcher?

Annons

– De lär få ställas in och skjutas på framtiden, men eftersom vi inte har alla korten på borden så får vi avvakta någon dag.

Det är flera av klubbarna i Hockeyallsvenskan som är drabbade av covid-19 för tillfället. Är det inte läge att pausa serien?

– Min personliga åsikt är att det vore på sin plats. Det känns olustigt att åka Sverige runt när smittan verkar finnas i stort sett överallt, så jag förväntar mig att man åtminstone lyfter frågan.

Juniorlandslagsmålvakten Calle Clang var tillbaka i träning.Foto: Mikael Persson

En som har suttit i karantän är juniorlandslagsmålvakten Calle Clang. Efter att ha missat de fyra senaste matcherna så var Clang tillbaka i träning med KIK i torsdags.

– Jag testade positivt under landslagslägret i Malmö, men jag har haft mild symptom så det har inte varit någon fara med mig på det sättet, men det har varit drygt att behöva sitta i karantän, säger 18-åringen.

Det känns som att Sverige har drabbats av en andra våg av viruset. Tycker du att man borde pausa Hockeyallsvenskan?

– Jag har fullt förtroende för dem som fattar besluten och säger de att vi ska spela så gör jag det. Om inte så köper jag det. Det gäller att ha fokus på rätt saker, säger Calle Clang, som var sugen på att göra comeback mellan stolparna.

Men nu blir det alltså inte så. Lördagens möte med BIK Karlskoga skjuts på framtiden – och nästa veckas norrlandsturné lär även den ställas in.

”Ingen spelare visade några som helst symptom eller sjukdomstendenser, men det visar bara hur läskigt det här viruset är”
Johan Lindbom, klubbchef i Kristianstads IK.
Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons