Annons

Efter ökade smittspridningen: Skånsk ishockey pausar alla serier

Ishockeyn har drabbats hårt av coronaviruset den senaste tiden. Nu pausar Skånes Ishockeyförbund alla distrikts- och ungdomsserier fram till vecka 45.
– Vi vill inte ha det på vårt samvete att smittan sprids, säger Magnus Karlsson, ordförande i förbundets tävlingskommitté.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 23 oktober 2020
Foto: Andreas Hillergren/TT

Sedan tidigare är Hockeytrean nedstängd sedan fyra klubbar i serien fått konstaterade fall av covid-19. Glimma Hockey är en av klubbarna där totalt åtta personer har testat positivt. Tränaren Johan Sandmark var under torsdagen kritisk mot hur seriekonkurrenterna hade skött hanteringen av smittspridningen.

– Vi stängde ner all verksamhet innan vi ens visste att vi hade något fall, så måste man agera anser jag men det verkar bara vara vi som har gjort det i vår serie, sa Sandmark.

Annons

Nu agerar Skånes Ishockeyförbund och pausar samtliga serier på distrikts- och ungdomsnivå. Klubbarna fick information om nedstängningen under fredagsförmiddagen.

– Vi ser en jättestor spridning av corona och där x antal föreningar fått ställa in sina verksamheter på grund av sanering. Glimma är en av klubbarna och vi har även Pantern bland annat, säger Magnus Karlsson, som är ordförande i Skånes Ishockeyförbunds tävlingskommitté.

Tills vidare gäller pausen genom hela vecka 44. Även alla regionala serier från division 2 och nedåt som innehåller lag från Skåne kommer att pausas.

– Vi har rekommenderat att spelarna som är friska kan träna, men göra det hemmavid och inte åka iväg på camper och dylikt. Jag vet att andra län kommer att göra likadant och Uppland ligger ju i farozonen om man tittar på hur det ser ut i Uppsala, säger Magnus Karlsson.

”Nu är det ypperligt tillfälle att pausa när inte ungdomarna går i skolan och träffar varandra varje dag.”
Magnus Karlsson, ordförande i förbundets tävlingskommitté.

Han är medveten om att beskedet kommer att tas emot på olika sätt bland klubbarna.

– Det har varit lite tandgnissel här och där, men vi vill inte ha det på vårt samvete att sprida smittan. Nu är det ypperligt tillfälle att pausa när inte ungdomarna går i skolan och träffar varandra varje dag. Vi har en pandemi som ökar i Skåne och hockeyn är särskilt drabbad, säger Karlsson.

Om serierna verkligen kommer att dra igång vecka 45 är oklart.

– Nu har vi köpt oss lite tid och kommer att ha flera telefonmöten här den närmaste tiden, säger Magnus Karlsson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons