Annons

EM i rullstolshandboll ställs in: ”Tråkigt, men väntat”

I november skulle EM i rullstolshandboll ägt rum i Kristianstad Arena.
Nu har det europeiska handbollförbundet (EHF) ställt in evenemanget.
– Det är så klart tråkigt, säger Henrik Fröberg, vd, Kristianstad Arenabolag.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 29 juni 2020
Kristianstad ArenaFoto: Bosse Nilsson

I januari kom beskedet att EHF hade tilldelat Kristianstad Arena EM i rullstolshandboll. Mästerskapet skulle ha avgjorts 18–23 november, men under måndagen skrev EHF på sin hemsida att evenemanget ställs in.

– Vi skulle ha haft vårt första projektmöte i mars men det blev inställt, så det var ändå lite väntat att EM nu ställs in. Vi har haft det på känn, sedan är det så klart tråkigt ändå, säger Henrik Fröberg.

Annons

Mästerskapet är det första efter sommaren i EHF:s regi och därför menar Fröberg att det inte kom som någon chock att det ställs in.

– Men det hade varit ett perfekt evenemang att ha i arenan, framförallt när vi har landslagsspelare som är från Kristianstad.

Kan det bli aktuellt att ni får mästerskapet vid ett senare tillfälle istället?

– Vi har inte fått någon information om det, men var Kristianstad Arena intressant i förstafasen i januari kan det förhoppningsvis bli aktuellt med arenan igen, säger Fröberg, som har förståelse för att EM ställs in.

– Det krävs mycket arbete för att det ska fungera och med en så osäker planering förstår jag att det ställs in, annars blir det mycket jobb i onödan. Och lagen är säkert oroliga över att åka iväg.

Att EM ställs in kommer dock inte att påverka Arenabolagets ekonomi nämnvärt.

– Däremot drabbar det kommunen. Åtta lag skulle ha kommit hit med kanske 20 personer i och kring varje lag och dessutom medföljande till alla lag. Det hade varit perfekt för Kristianstads hotell och restauranger, så det är där det blir en påverkan ekonomiskt, avslutar Henrik Fröberg.

Ola SelbySkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons