Annons

Fler inställda matcher för coronadrabbat KIK

I helgen som gick drabbades Kristianstads IK av en andra coronavåg och därmed fick Norrlandsäventyret skjutas upp – också det för andra gången.
Nu står det klart att även lördagens bortamatch mot Vita Hästen skjuts upp och, med största sannolikhet, hemmamötet med Karlskoga två dagar senare.
– Det är tyvärr de här tiderna vi lever i och det här viruset gör ju som det själv vill, säger KIK:s klubbchef Johan Lindbom med en suck.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 8 december 2020
Johan Lindbom.Foto: Mikael Persson

De uppskjutna bortamatcherna mot Timrå och Björklöven skulle ha spelats den här veckan.

Men när KIK-bussen tvingades vända i Jönköping i söndags – med nya konstaterade fall av covid-19 – stod det klart att matcherna återigen blivit uppskjutna.

”Det blir ingen hockey på lördag, förmodligen heller inte på måndag och sen kan vi ju hoppas att det blir match nästa onsdag”
Johan Lindbom, klubbchef i KIK.
Annons

Nu är det också klubbat att lördagens bortamatch mot Vita Hästen skjuts på framtiden.

– Vi följer doktorernas råd och just nu sitter vi i karantän och vi kommer aldrig att hinna komma på is och förbereda oss på ett normalt sätt till lördag, säger Johan Lindbom, klubbchef i KIK.

Och hemmamatchen mot Karlskoga på måndag?

– Hockeyallsvenskan har ännu så länge inte kommunicerat ut att den matchen är uppskjuten, men med största sannolikhet kommer det att bli så.

Under måndagen kom det också fram uppgifter att Modo fått in nya coronafall i sin trupp och därmed är även KIK:s hemmamatch mot Modo nästa onsdag (16/12) i fara.

– Så är det…det är inte mycket vi kan göra. Det är ju nya turer från dag till dag och det här viruset gör ju som det själv vill. Just nu kan vi bara avvakta och se. Det blir ingen hockey på lördag, förmodligen heller inte på måndag och sen kan vi ju hoppas att det blir match nästa onsdag, säger Johan Lindbom.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons