Annons

Hästveda på fall igen: ”Stolt över grabbarna”

Hästveda IF föll mot tabelltvåan Tomelilla – i en match som kan sorteras in under kategorin hedersamma förluster.
– Jag tycker vi gjorde det jättebra. Killarna följde matchplanen och vi gjorde det vi skulle göra. Jag är stolt över grabbarna, säger tränaren Oskar Skarp efter 1–2-förlusten.
Fotboll/Hästveda • Publicerad 26 augusti 2023
Hästveda-Tomelilla.
Hästveda-Tomelilla.Foto: Mikael Persson

Att Tomelilla skulle dra det längsta strået på solstinna Björkvallen låg i korten. Men Oskar Skarps pågar spelade med en energi, entusiasm och envetenhet som lovar gott inför fortsättningen.

Och närmast väntar Glimåkra i ett hett derby.

Annons

– Vi tog poäng mot dem i våras och vi kan göra det igen. I ett derby kan allt hända, säger Oskar Skarp.

Hästvedatränaren som i programbladet (snyggt sådant, där ligger nykomlingarna hästlängder före många av de andra lagen) varnade för gästernas kantspel.

Den varningen var befogad.

De snabba, tekniska Tomelillaspelarna kom ofta runt på kanterna, speciellt i första halvlek.

– Men det var ett medvetet val av oss. Vi är ju nykomlingar och vet förutsättningarna. Så vi lät dem ha mycket boll. Men visst är de farliga på kanterna. Och visst är det ett bra fotbollslag, spelmässigt definitivt seriens bästa, analyserar Oskar Skarp.

Hästveda-Tomelilla.
Hästveda-Tomelilla.Foto: Mikael Persson

Tomelilla, som i förra omgången sensationellt gick på pumpen mot Öja, tog tag i matchen direkt och ledningsmålet var helt i sin ordning. Men att det kom i första halvlekens absoluta slutskede gjorde givetvis inte saken bättre ur hemmasynpunkt.

– Det är ju inget man önskar sig, men vi hade ett bra snack i halvtid och trodde verkligen på det. Med lite tur kunde vi ju kvitterat innan paus men Simon Nilssons skott gick ju i stolpen, påpekar Oskar Skarp.

””Räddningsplankor”? Alla lag vi har kvar att möta är räddningsplankor.”
Oskar Skarp.

Tomelilla fortsatte att dominera spelet i andra halvlek, och 0–2-målet (62:a) kom därför inte som någon större överraskning. Gästerna låg, om sanningen ska fram, närmare både 3–0 och 4–0 (strålande målvaktsspel av Linus Lindfors), innan Hästveda reducerade tre minuter före ordinarie speltidens slut. Ett mål som till stor del var sprunget ur tillfälligheternas spel. En Tomelillaspelare skulle rensa bort bollen, men det gick inte bättre än att han lobbade bollen över sin egen målvakt.

Hemmalaget satte allt på ett kort i slutminuterna, men lyckades inte vaska fram någon större målchans.

Hästveda kvalade sig upp i division 4 i höstas, och målsättningen är nu att kvala sig kvar i fyran.

Annons

– Ja, nu är det kval som gäller. ”Räddningsplankor”? Alla lag vi har kvar att möta är räddningsplankor, slår Oskar Skarp fast.

Hästveda har förvisso fem poäng upp till Hörby och Broby, men har i gengäld alla bottenkonkurrenterna kvar att möta, plus Ystad.

Nykomlingarnas öde kommer förmodligen att avgöras i de två raka hemmamatcherna mot Öja och Höör.

Och då duger inga hedersamma förluster.

Fotboll, division 4 östra

Hästveda–Tomelilla 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 Tage Stålhammar (45+1), 0–2 Mirnes Nurkovic (62), 1–2 självmål (87).

Domare: Jacob Paulsson.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons