Annons

IFK-match skjuts upp på grund av covid-19

På onsdag var det meningen att IFK Kristianstad skulle återstarta ligaspelet efter landslagsuppehållet. Nu blir det inte så eftersom motståndaren IK Sävehof har fått in covid-19-smittan i truppen och därmed är matchen uppskjuten tills vidare.
– Det är klart att det är trist, men hälsan måste ju gå i första rummet, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 9 november 2020
Det blir ingen match mellan IFK Kristianstad och IK Sävehof på onsdag.Foto: NISSE NILSSON

Efter landslagsuppehållet och EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Kosovo var det tänkt att IFK Kristianstad skulle kicka igång på allvar igen på onsdag kväll.

Den regerande svenska mästaren IK Sävehof skulle ha gästat Kristianstad Arena, men under måndagsförmiddagen stod det klart att Partillelaget drabbats av flera fall av covid-19 i truppen och därmed blir det heller ingen match mot IFK på onsdag.

Annons

– Jag fick en första flaggning för det här under söndagskvällen och nu på förmiddagen blev det klart att vi inte kan spela matchen, informerar Jesper Larsson, sportchef i IFK.

Larsson, Sävehof och Peter Gentzel (VD för Svensk Elithandboll) jobbar febrilt för att hitta ett nytt datum.

– Det är inte helt enkelt med tanke på att vi har matcher även i European League. men jag hoppas att vi så snabbt som möjligt ska kunna hitta ett nytt speldatum, säger Jesper Larsson.

IFK Kristianstad får i stället sikta in sig på bortamötet med Alingsås, som spelas nu på lördag klockan 15.30. Nästa hemmamatch för IFK spelas lördagen efter, den 21/11, då IFK Skövde kommer på besök.

Men innan det ligger det en match i gruppspelet i European League inplanerad, nämligen bortamötet med franska Nimes nästa tisdag (17/11). En match som hänger i luften i nuläget.

– Jag har pratat med EHF och sitter och skriver till Nimes samtidigt som jag pratar med dig nu, säger Larsson.

Vad kommuniceras?

– Det enda jag vet är att Nimes har haft spelare som suttit i karantän men jag vet inget om själva tidsaspekten. Men det lär inte ta alltför lång tid innan vi vet om matchen ska spelas eller ej.

IFK Kristianstad leder Handbollsligan med 16 inspelade poäng på nio matcher. 2019 års guldlag Sävehof ligger femma med elva poäng på nio matcher.

I European League har IFK inlett gruppspelet med en förlust (Füchse Berlin) och en vinst (Dinamo Bukarest).

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons