Annons

Klart med handbolls-EM i Kristianstad

Sverige, Danmark och Norge utses till värdländer för herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028, meddelar det europeiska handbollsförbundet. Delar av mästerskapen kommer att spelas i Malmö och Kristianstad.
Handboll (TT) • Publicerad 20 november 2021
Sverige kan jubla efter att ha blivit tilldelade dubbla Europamästerskap i handboll. Arkivbild.
Sverige kan jubla efter att ha blivit tilldelade dubbla Europamästerskap i handboll. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sedan tidigare står det klart att Kristianstad är en av värdstäderna för handbolls-VM 2023 – som spelas i Sverige och Polen. 13, 15 och 17 januari kommer matcher spelas i Kristianstad.

Nu är det klart att även matcher i Handbolls-EM 2026 kommer att spelas i Kristianstad.

Annons

Beslutet, som även inkluderade att Ryssland utsågs till värd för damernas EM 2026, tillkännagavs under en extrakongress på lördagen.

Den skandinaviska trion var med sin gemensamma ansökan den enda kandidaten till både herrarnas EM 2026 och till damernas EM 2028, som de också senare under kongressen officiellt utsågs till värdländer för.

Tanken är att nio arenor i nio olika städer i Sverige, Norge och Danmark ska användas under mästerskapen. De svenska städerna som är aktuella är Malmö och Kristianstad.

Så här sa Henrik Fröberg, vd för Kristianstad Arenabolag, den 20 oktober när mycket talade för att EM-matcher skulle spelas i Kristianstad.

”Det är underbart att vi blir en av spelorterna igen. Det är helt otroligt för vi konkurrerar med så extremt många städer i det här. Och vi har en arena som inte är den största. Men att vi ändå får möjligheten att göra ett EM, det är jackpott, vilket som. De säger ju att det är svårare att vinna ett EM än ett VM då det bara är bra lag med, och det kommer innebära att det blir matcher av världsklass i arenan oavsett”.

Arrangören för herrarnas EM 2028 blev också en trio – i det här fallet Portugal, Spanien och Schweiz.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons