Annons

Vilan kör på trots restriktionerna: ”Grabbarna vill träna”

Det är skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne fram till den 17 november. Klubbarna ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Trots det fortsätter Vilan BoIS att träna inomhus varje vecka.
– Grabbarna vill träna och i så fall är vi 22–25 stycken som har gjort fel, säger ordföranden Johan Tinné.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 6 november 2020
Johan Tinné och hans Vilan BoIS fortsätter att träna trots restriktionerna och genomförde ett nytt inomhuspass under torsdagskvällen.
Johan Tinné och hans Vilan BoIS fortsätter att träna trots restriktionerna och genomförde ett nytt inomhuspass under torsdagskvällen.

För drygt en vecka sedan beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län.

De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i Region Skåne fram till och med den 17 november ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta serierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Annons

”Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd”, skriver Skånes FF på sin webbplats.

Men trots restriktionerna fortsätter Vilan BoIS att bedriva inomhusträningar i Liviushallen.

Senast på torsdagskvällen tränade division 6-laget från Kristianstad som vanligt och uppdaterade sin Instagram med bland annat laguppställningar.

– Det stämmer, vi går mot strömmen, säger Johan Tinné, och fortsätter:

– Grabbarna vill träna och det finns andra som tränar också. Vi är nog inte de enda.

Vet du att det finns andra föreningar som tränar?

– Inte på rak arm.

Hur tänker ni kring att det pågår en pandemi och att smittspridningen i samhället ökar rejält?

– Vi följer råden och om någon känner sig dålig får de inte komma, det är viktigt att tvätta händerna och förra året ställde vi in vårt träningsläger på grund av corona.

– Men grabbarna vill träna och då gör vi det också. Om man inte får borde de stänga ner hallarna, det är så luddigt fram och tillbaka.

Fakta

Skånes FF:s restriktioner

Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inklusive träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.

Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.

Undantag gäller också för lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra), där särskilda protokoll tillämpas.

Annons

Men Skånes FF har gått ut med skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne och vad som gäller fram till den 17 november.

– Har Skåneboll sagt det? Då ska vi lägga in ett pass till... jag visste faktiskt inte det, men å andra sidan skiljer vi inte oss mot andra. Elitföreningar kör ju och om IFK (Kristianstad) kan träna tänkte jag att vi också kan göra det, säger Johan Tinné.

Elitverksamhet, de som har idrotten som yrke, är undantag och även ungdomar födda 2005 eller senare får träna.

– Shit, det visste jag faktiskt inte om. Jag är lite tagen på sängen och får nog ta det här med grabbarna. Det är klart att man ska ha respekt och då ska nog inte vi heller träna. Sa du till den 17 november?

Du verkar lite ångerfull nu?

– Ja, lite grann faktiskt. Vi är 22-25 stycken som har gjort fel i så fall. Jag får ta det här med grabbarna.

Vilan BoIS var under hösten rejält i hetluften och tränaren Johan Tinné blev avstängd i ett år och två månader efter kalabalik med domarteamet efter en match i Bjärlöv.

Som en konsekvens av det valde Kristianstads Fotbollsdomarklubb att markera och rekommenderade sina domare att inte döma Vilan BoIS. Malmödomare dömde nästkommande match och sedan var Kristianstadsdomarna tillbaka.

Vilan BoIS kommer kommande säsong att spela i division 6 Nordöstra A, enligt serieförslaget som kom ut under torsdagen

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons