Annons

Vittsjö värvar landslagsmålvakt: ”Kommer att kunna konkurrera”

Vittsjö GIK har i princip bara haft en målvakt tillgänglig efter att Lauren Brzykcy bara kunnat spela första matchen mot FC Rosengård. Men nu har de hittat en ersättare, och det är en målvakt som för knappt två månader sedan var kapten för sitt landslag.
– Vi får hit en målvakt som kommer att kunna konkurrera med Elin (Vaughan), säger Vittsjös tränare Jonas Axeldal.
FOTBOLL • Publicerad 1 augusti 2024
Savannah Madden var så sent som i början på juni lagkapten för sitt Peru när de mötte Nicaragua i en träningslandskamp.
Savannah Madden var så sent som i början på juni lagkapten för sitt Peru när de mötte Nicaragua i en träningslandskamp.

25-åriga amerikanskan Savannah Madden med peruanskt medborgarskap – där har ni Vittsjö GIK:s nya målvakt till och med 2025.

– Skönt att det äntligen är klart. Vi får hit en målvakt som kommer att kunna konkurrera med Elin (Vaughan), säger Jonas Axeldal.

Annons

Sedan det stod klart att Lauren Brzykcy inte skulle kunna spela mer i år har Vittsjö letat efter en ny målvakt och de fick napp i finskan Paula Myllyoja. Men pappersexercisen kring övergången drog ut på tiden och det var först till de sista matcherna i våras som Myllyoja var spelklar.

Då hade Vaughan imponerat så mycket att hon gjort platsen till sin vilket ledde till att Myllyoja avslutade sitt kontrakt i jakt på en ny klubb för att få speltid. Där och då inledde Vittsjö sin jakt på en målvakt igen och nu har de fått napp.

Savannah Madden spelade för University of Texas under sex år innan hon den gångna säsongen tillhörde Houston Dash där bland annat Elin Rubensson spelar.

”Vi får se vilken form hon är i när hon kommer, hon gör sitt första pass på måndag.”
Jonas Axeldal

Har ni kanske anlitat Cajsa Rubensson (lillasyster till Elin) för att höra er för om Madden?

– Det är mest Jimmie (Andersson, Vittsjös klubbchef) som skött kontakterna så det vet jag faktiskt inte, säger Axeldal.

Han har dock sett en del klipp på Madden och varit nöjd med det, men om matchformen finns där redan nu vet han inte.

– Vi får se vilken form hon är i när hon kommer, hon gör sitt första pass på måndag, säger Axeldal.

Kan det bli aktuellt att hon får stå lite i träningsmatchen mot Växjö nästa helg?

– Det vet jag inte än. Vi får se hur träningsveckan ser ut och sen får vi ta ett snack jag, Uffe (Jacobsson, målvaktstränare) och Thomas (Mårtensson) och se vad vi enas om. Hon måste få tid att acklimatisera sig här.

Lauren Brzykcy kör just nu rehab efter sin knäoperation och är sjukskriven till och med slutet på september, först då vet man om hon kan börja träna igen eller om hon blir borta längre. I vilket fall som så räknar Vittsjö inte med att hon kommer att kunna spela något mer i år.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons